"Топлофикация София" обеща да скъси ремонт, който ще остави хиляди без топла вода лятото

Снимката е архивна

© Велко Ангелов

Снимката е архивна

Планиран ремонт на магистрален водопровод ще остави четири столични квартала без топла вода в летните месеци. Съобщението, публикувано в края на май на сайта на „Топлофикация София“, предизвика недоволството на столичани и заплахи за протести, а от топлофикационното дружество заявиха, че могат да съкратят срока на работата.

Ремонтните работи са планирани за времето от от 15 юни до 15 август 2020 г. и ще оставят без топла вода жителите на кв.“Дървеница“, „Студентски град“, „Малинова долина“ и „Витоша“.

Срокът ще бъде съкратен на 40 дни, съобщиха от „Топлофикация София“.

По-рано днес жители на четирите квартала заявиха, че ще протестират и започнаха онлайн петиция срещу дългия срок без топла вода. Намеси се и омбудсманът Диана Ковачева, която поиска от дружеството да отложи ремонта, като се мотивира и с пандемията от коронавируса и необходимостта от добра хигиена. Енергийният регулатор (КЕВР) също настоя за съкращаване на сроковете на ремонта и поиска от „Топлофикация София“ да предостави технико-икономическата обосновка на планираните работи.

Днес след среща с представители на студентските съвети и гражданите топлофикационното дружество обяви,ч е е взело решение срокът да бъде съкратен с 20 дни. За целта екипите на „Топлофикация София“ ще работят с удължено работно време, за което са получили разрешение от Столичната община.Коментар на новината чрез Facebook