Топлото време започна да топи улици в София

Участъци с битум по улици в столичния район „Подуяне“ започнаха да се разтапят след събралите се няколко поредни топли дни. Временно беше спряно движението по ул. „Тодорини кукли“ от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня“. Засегнат беше дори централният бул. „Дондуков“ в района на моста „Чавдар“, съобщи Би Ти Ви.

Проблемът идва от битума, с който през октомври и ноември миналата година са пълнени пукнатини по пътните платна. Той се е размекнал и е причинил щети по преминаващи по улиците автомобили.

Разтопените пътни участъци бяха опесъчени, а почистването на платната ще продължи цяла нощ.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова предположи в профила си във „Фейсбук“, че причина за разтапянето на битума е сгрешена технология на приготвянето му, което е довело до реакция при малко по-високите температури.

Ремонтите са правени през миналата есен от фирмата „ДЛВ“, която поддържа улиците в този район. Дружеството обяви, че ще отстрани за своя сметка проблемите и ще запълни наново пукнатините.

Фандъкова обясни, че фирмата ще бъде глобена по договора си със Столичната община. Санкцията ще е 100% санкция от абонаментната такса за района, както и неустойка за всички причинени вреди, които ще бъдат изчислени.

„Всеки гражданин, който констатира повреда в гумите на автомобила си, може да извади протокол от застраховател, който ще предявим към фирмата изпълнител“, написа още Фандъкова.Коментар на новината чрез Facebook