Строители искат да задържат в България завърналите се от чужбина работници

Строители искат да задържат в България завърналите се от чужбина работници

© Цветелина Белутова, Капитал

Фирмите в строителния сектор ще опитат да задържат в България работниците, които са се завърнали в страната заради пандемията. Това заяви председателят на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев.

„Над 20 – 25 хиляди работници са се прибрали от чужбина. Винаги сме имали недостиг на такива служители. Нашата борба е да ги запазим в България и вместо да работят в чужбина, да са тук за сходно заплащане“, каза той пред „Канал 3“.

„Коронавирусът ни даде поглед за това дали не можем някои неща да ги правим с по-малко хора. Не говоря за обектите, защото там всичко се прави с ръце. Говоря за работата в офисите“, заяви той.

Наскоро строителните компании поискаха да се отмени забраната да се извършват строителни дейности между 14 и 16 ч., които сега не се допускат заради изискването за тишина в часовете за следобедна почивка на гражданите.

„В крайна сметка искаме вдигнем държавата. В следващите години може би ще трябва да работим на две, на три смени. Ще потърпим малко“, заяви Терзиев и посочи, че шумът от автомобилите по улицата понякога е в пъти по-висок от този от строителните работи.Коментар на новината чрез Facebook