Социалният патронаж в София организира доставки за възрастни хора

Социалният патронаж в София организира доставки за възрастни хора

© Георги Кожухаров

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика „Новини без коронавирус“.

Софийското общинско предприятие „Социален патронаж“ ще подпомага възрастните хора, които живеят сами или имат заболявания, в ситуацията на извънредно положение заради коронавируса COVID-19.

По заявка и със средства на възрастните хора служители на социалния патронаж ще им доставят лекарства, хранителни продукти и стоки от първа необходимост.

„Готови сме с организацията за купуване и доставка до дома на храни от първа необходимост и лекарства на самотни, трудноподвижни и възрастни хора без близки“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Заявки се приемат всеки ден от 9 до 16 часа на телефони 028188522 и 0879 811403. Доставките ще се правят от служители от социалния патронаж, а общината съобщи, че при необходимост ще се включат и сертифицираните доброволци. Вчера кметът Фандъкова каза, че ще се търси и съдействие от Българския червен кръст.

„Моля, заявки да подават само хора, които реално отговарят на критериите. Целта ни е да се погрижим за най-уязвимите наши съграждани, които в този момент не могат да разчитат на друг“, каза Йорданка Фандъкова. Тя призова столичани, които имат близки възрастни, които живеят сами, да им помагат за пазара.Коментар на новината чрез Facebook