Руска фирма може да строи българската част от "Турски поток"

Руска фирма може да строи българската част от Турски поток

© Reuters

Руски фирми ще се включат в изграждането на българския газопровод от турската до сръбската граница като продължение на „Турски поток“, който по договор е задача на саудитския консорциум „Аркад“, съобщава „Капитал“. През миналата седмица сръбско издание съобщи, че регистрираната в Белград руска фирма IDC (Infrastructure Development and Construction), която изгради отсечката на „Турски поток“ през Сърбия, ще бъде наета и за българския участък от газопровода.

Тази информация бе потвърдена днес и от кореспондента на БГНЕС в Белград. В отговор на това от държавната компания „Булгартрансгаз“ разпространиха съобщение, в което се казва, че не са уведомявани от „Аркад“ за привличането на подизпълнители, които да извършват дейности по договора, чиято стойност е 2.15 млрд. лв. без оскъпяването от разсроченото плащане.

„Възложителят няма право да влияе върху организацията на изпълнение, създадена от консорциум „Аркад“, казват още от „Булгартрансгаз“ . От самия консорциум „Аркад“ запазват мълчание по казуса.

Повече по темата четете тук.Коментар на новината чрез Facebook