"Райънер" планира да възстанови почти половината си полети

Райънер планира да възстанови почти половината си полети

© Gleb Garanich, Reuters

Нискобюджетният превозвач „Райънер“ (Ryanair) обяви днес, че планира да възстанови 40% от обичайните си полети от 1 юли, заради отпадането на ограничения за полетите в рамките на ЕС от тази дата.

Ирландската компания ще оперира хиляда полета дневно като по този начин ще възстанови около 90% от мрежата си от полети преди кризата с коронавируса.

От средата на март компанията оперира около 30 полета на ден между Ирландия, Великобритания и Европа. От юли ще възстанови полетите от повечето от 80-те си бази на континента.

Посочва, че ще има по-малка честота на полетите по основните си маршрути, за да възстанови обслужването по по-голям брой от тях вместо да има повече полети на ден или седмица по по-малко от тях.

На сайта си компанията е публикувала мерките, които е въвела във връзка със заразата, сред които са ограничения за чекирания багаж, онлайн чекиране, сваляне на бордната карта от смартфона и проверка за температурата на пътниците.

На борда ще се предлагат само опаковани закуски и няма да се приема плащане в брой. Чакането на опашка за тоалетната няма да се допуска.



Коментар на новината чрез Facebook