Разширението на бул."Тодор Каблешков" започва днес

Йорданка Фандъкова инспектира строителството на Околовръстния път.

© Цветелина Белутова

Йорданка Фандъкова инспектира строителството на Околовръстния път.

Днес започва разширението на бул. „Тодор Каблешков“ в участъка между бул.“България“ и ул. „Луи Айер“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Задачата е да продължи изграждането на вътрешния градски ринг, с който се очаква транзитният трафик през центъра на града да намалее.

След разширението бул. „Тодор Каблешков“ ще е с 4-лентово платно, с велоалеи от двете страни и трамвайно трасе в средата на уличното платно. По него ще минава нова линия – от бул.“Овча купел“ чак до метростанция „Г.М.Димитров“, уточни Фандъкова.

Разширението на булеварда е част от по-голямата цел за пряка връзка между бул.“Цар Борис III“ и бул. „Симеоновско шосе“ като се пресичат бул.“България“ и бул.“Черни връх“.

Първият етап на строителните дейности ще са само по южната страна на бул. „Тодор Каблешков“ – от бул. „България“ до ул. „Боянски водопад“. Така движението по него няма са се спира. Този етап трябва да завърши през август, обеща Фандъкова.

„В последните години инвестирахме 11 млн. лв. в отчужденията на имоти, които попадат в първата част от трасето. В момента продължаваме придобиването на още 116 имота. 34 от тях вече са общинска собственост. Тази първа работа отнема най-много време и за нея разчитам на кметовете на райони“, обясни кметът на София.Коментар на новината чрез Facebook