"Път на младите" ще се регистрира като политическа партия

Румен Чолаков

© Велко Ангелов

Румен Чолаков

Явилата се на европейските избори коалиция „Път на младите“ ще се регистрира първо като гражданско сдружение, а после и като политическа партия. Това обяви пред „Дневник“ водачът на евролистата на обединението Румен Чолаков.

„Ще създадем дигитална платформа, която всеки член на сдружението „Път на младите“ ще може да предлага политики и законодателни проекти, за които останалите да гласуват. Целта е през есента на 2020 г. сдружението да се регистрира като политическа партия и да участва на парламентарните избори през 2021 г. с готова управленска платформа“, обясни Чолаков.

„Път на младите“ се яви на европейските избори с регистрацията на НДСВ и „Новото време“. За листата на коалицията гласуваха 21 315 души.

Коалицията тръгна от клуба на родените след 1 януари 1981 г. и работещи извън страната българи – „Милениум“, на който Румен Чолаков бе председател до миналата събота. На една от първите сбирки през 2016 г. представители на клуба се прицелиха в участие на млади хора в политиката до 5 години. Учредяването на клуба по-рано същата година, на което присъстваха бившият премиер Симеон Сакскобургготски и някои от „лицата“ на НДСВ, бе сравнено с известната като „Българският Великден“ среща на млади успешни българи през 2000 г. В последните две години в събития на клуб „Мулениум“ в Лондон присъстваха шоуменът Слави Трифонов и омбудсманът Мая Манолова. Бившият президент Росен Плевнелиев също участваше в сбирки в София.Коментар на новината чрез Facebook