Пламен Бобоков: С премиера имах отлични отношения, с Божков сме приятели

Имах отлични отношения с премиера Бойко Борисов“, обяви пред журналисти бизнесменът Бойко Борисов. Днес той се яви в специализирания наказателен съд за разглеждането на мярката му за неотклонение. Преди ден стана ясно, че той е задържан отново, въпреки че е платил гаранцията си от 1 милион лева. Според прокуратурата обаче парите не са преведени в срок и затова той е бил изпратен в ареста.

Бобоков напомни и, че премиерът Бойко Борисов е открил завода му за рециклиране на масла в Узбекистан. Той съобщи, че Васил Божков са приятели и са се виждали не повече от 4-5 пъти годишно. С президента той имал официална среща преди 2-3 години, но не помни какво точно са си говорили тогава.

Бобоков заяви, че няма обяснение защо и той, и брат му са обект на разследване в момента. „Това дойде като гръм от ясно небе, не мога да повярвам, не вярваме, че е политическо, ние не сме някакви октоподи“, обясни Бобоков и добави: „Понеже няма никакви основания срещу нас да продължи репресията, се опитват да установят дали не извършваме пране на пари. Ние от 18 години не сме ползвали офшорни сметки, а от 15 – нямаме офшорни компании, ние сме „бял бизнес“, чист бизнес“. Днес прокуратурата обясни, че докато е разследвала Пламен Бобоков е открила и данни за търговия с влияние по отношение на един от секретарите на президента и един русенски прокурор. Още за това четете – тук.Коментар на новината чрез Facebook