Пиарът на Борисов е купила луксозна къща за 1 млн. лв.

Снимка: Google maps

Снимка: Google maps

Пиарът на Бойко Борисов и съпругът й Делян Димитров са купили къща за над 1 млн. лв. в Бистрица през миналата година, съобщи сайтът „Биволъ“. Освен вилата семейството има апартамент 198 кв.м в София за 352 000 лв.

В събота бизнесменът Васил Божков обяви, че Севделина Арнаудора в посещавала офиса му ежемесечно, и попита публично премиера защо я е пращал. Тя отвърна, че нападките са лични.

Вечерта главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов разпространи във фейбук извадка от Имотния регистър, че семейството на Арнаудова е купило къща през юли м.г. Имотът е записан с материален интерес 1 056 148 лв. Продавачът е чуждестранно лице.

Къщата е разположена на ул. „Манастирска“ 1Б и е с площ 271 кв. метра.

Пиарът на Борисов е купила луксозна къща за 1 млн. лв.

© Скрийншот от youtube.com

В неделя Севделина Арнаудова коментира пред в. „Сега“, че има кредит от банка ДСК и всичко е декларирано. „Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите, също съм декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени“, казва тя. От обясненията й в събота за Божков се разбра, че баща й е работил при бизнесмена.

И двата имота на семейството са купени с ипотечни кредити. Първият е през 2015 г. и е погасен за 57 месеца, съобщава „Медиапул“.

Бойко Борисов е кум на Севделина Арнаудова и съпруга й Делян Димитров. Според публикация на в. „Сега“ Димитров е член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“ – държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.

Последната имуществената декларация на Севделина Арнаудова, която е шеф на дирекция към Министерския съвет, не е публикува в регистъра на антукорупционната комисия. По закон неполитическите лица могат да посочат, че не желаят декларациите, които се подават, да се публикуват публично. Според по-стара декларация, цитирана от в. „Сега“, семейство Димитрови притежават апартамент в София с площ 198 кв. м., който е купен през 2015 г. за 300 хил. лв., както и три автомобила. Делян Димитров има и апартамент, купен през 2007 г. за 58 хил. лв.Коментар на новината чрез Facebook