Обявената от природозащитници победа за плажа "Листи" се оказа временен успех

Шатра на екипа на продукцията Игрите на волята

© ЕвгениДайнов

Шатра на екипа на продукцията „Игрите на волята“

Няма промяна в снимките на продукцията „Игри на волята“. Това уточнение направи „Нова телевизия“ пред „Дневник“ в отговор на разпространената от природозащитници информация, че екипът на предаването напуска плаж „Листи“. Дивият плаж в природен парк „Странджа“ се превърна в арена на спор между екоактивисти и продуцентите на шоуто, което трябва да започне да се излъчва в ефир през есента.

По-рано днес политологът Евгений Дайнов разказа как се е срещнал с горски полицаи през уикенда, които отивали към плажа, за да изгонят екипа на предаването. Той определи случилото се като победа. Оказва се обаче, че продукцията се снима на няколко места по Черноморието и всеки ден е на различно място.

Преди 10 дни във фейсбук групата „Да спасим Корал“ беше разпространено видео, на което се виждаше как до плаж „Листи“ е прокаран път в гората до него, което според природозащитниците е незаконно, защото той е част от защитената местност Силистар. Тогава от „Нова телевизия“, която ще излъчва предаването, уточниха, че продукцията се снима „с разрешението и съгласието на всички компетентни институции“.

„Защитената местност Силистар е застрашена от поголовни сечи заради прокарване на нови горски пътища до плажа „Листи“, съобщи Асоциацията на парковете в България в средата на миналата седмица и уточни, че вече е подала сигнал до окръжната прокуратура в Бургас. Със сигнала до прокуратурата от асоциацията са изразили сериозните си опасения, че извършените действия на територията на защитената местност е възможно да представляват престъпления по смисъла на Наказателния кодекс.

От „Нова телевизия“ уточняват в отговори на въпроси на „Дневник“, че „Игри на волята“ е продукция с динамичен график и екипите и участниците не са постоянно на една и съща локация.

„Предаването се снима на близо 10 локации по южното ни Черноморие. Няма промяна в снимките на продукцията“, уточняват още от телевизията.Коментар на новината чрез Facebook