Националният военноисторически музей отбелязва 6 май онлайн

Музеят на предишни празници

© Юлия Лазарова

Музеят на предишни празници

Заради противоепидемичните мерки, свързани с разпространението на COVID-19, традиционният военен парад за 6 май бе отменен. Затворен остава и Националният военноисторически музей (НВИМ). Желаещите да се потопят в миналото на българската бойна слава все пак ще могат да го сторят онлайн, съобщи музеят.

Специално за празника е създадено виртуално и интерактивно съдържание „Заедно на 6 май“ в секцията „Виртуален музей“, както и в страниците и профилите на НВИМ в социалните мрежи.

„Посетителите“ през интернет ще могат да се видят и дигиталната изложба „За Българската армия – за почест!“, която е тематично обвързана с историята и традициите на отбелязването на празника на Българската армия. За най-малките е създадена специална онлайн детска зала „За децата“, която представя историята на военния орден „За храброст“.

Любителите на военни машини могат да разглеждат вътрешността на кабините им под формата на 360-градусови снимки в онлайн атракцията „Експонатите оживяват“, в която ще бъдат отворени част от експонатите от външната експозиция на музея.

В онлайн честванията участват и филиалите на Националния военноисторически музей – Военноморският музей във Варна, Парк-музей на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варненчик“ и Музеят на авиацията в Крумово.Коментар на новината чрез Facebook