Медиците напуснаха сградата на бившия Партиен дом

Бойка Анастасова

© Юлия Лазарова

Бойка Анастасова

Барикадиралите се повече от 24 часа медицински специалисти излязоха от сградата на бившия Партиен дом. От пресцентъра на Националната служба за охрана (НСО) съобщиха за „Дневник“, че разговорите с тях са продължили до последно и в крайна сметка петте жени доброволно са напуснали.

На място са дошли техните адвокати, а на входа на сградата ги е чакала жандармерия. Все още не се знае дали са задържани от полицията.

Петте медицински специалисти прекараха нощта в сградата на бившия Партиен дом, след като вчера следобед бяха на заседание на здравната комисия. Отишли с очакване да се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Той обаче е в чужбина, а заседанието на здравната комисия е продължило няколко минути.

Напрежението ескалира, след като един от медиците – Бойка Анастасова, излезе тази сутрин през прозореца и застана на перваза на втория етаж на сградата на бившия Партиен дом, застрашавайки живота си. Тя проведе интервю на живо за Би Ти Ви, като каза, че е била блъскана от охраната и няма доверие на Националната служба за охрана, чиито служители излязоха на перваза в опит да я приберат. Сред тях беше и шефът на службата ген. Красимир Станчев.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.Коментар на новината чрез Facebook