Кратки новини: авария остави без вода Велико Търново и 10 села

Кратки новини: авария остави без вода Велико Търново и 10 села

© Юлия Лазарова

„Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Авария на централен водопровод при с. Присово остави без вода Велико Търново и 10 села, съобщава Би Ти Ви. На мястото е започнал ремонт, а местното ВиК дружество смята, че ако няма непредвидени обстоятелства, проблемите ще бъдат отстранени до края на денонощието.

Общо 17 земеделски организации заявиха подкрепа за ресорния министър Десислава Танева след репликата ѝ „да се придържаме, че няма измами с евросубсидиите и всичко е наред“. Според тях са неверни тълкуванията, че в разпространения от сайта „Биволъ“ видеозапис Танева е призовала за „прикриване на измами“, съобщава БНР. Производителите обвиниха организационния секретар на Асоциация „Български пипер“ Георги Василев, към когото министърът отправя репликата, че е само прекупвач и нелоялен търговец и цели да дискредитира българското земеделие в интерес на опозиционни партии.

Председателят на „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов заяви, че ще сезират компетентните органи, за да бъде потърсена наказателна отговорност на Василев. Преди дни Танева също отправи подобни обвинения срещу земеделеца, участвал във онлайн срещата, от която е изтеклият запис, и се оправда, че думите ѝ не били разбрани правилно.

До това се е стигнало след проверка на място на фирмата „ТОН ЕКО“ ЕООД, която установила, че складираните на нейната площадка опасни отпадъци надвишават многократно разрешеното количество, съобщи Министерството на околната среда и водите. На площадката не е монтирано съоръжение за третиране на отпадъци и не е извършвана дейност по оползотворяване на опасни отпадъци, посочват от екоминистерството.Затова РИОСВ – Монтана е излязла с решение за отнемане на разрешението за дейности с отпадъци на дружеството, което то има от 2018 г.Коментар на новината чрез Facebook