Красен Станчев: Безработицата ще се удвои

Безработицата ще се удвои, а една трета от населението ще е с намалени доходи. Това са част от прогнозите на нова платформа, която проследява зависимостите между антикризисните действия на правителството и стопанската дейност в различните сектори, засегнати от извънредното положение.

В предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 икономистът доц. Красен Станчев, който е част от екипа, създал платформата, представи част от прогнозите, публикувани в новата платформа. (Всички прогнози вижте тук).

Красен Станчев коментира и намаляването на ДДС за ресторантьорите. Според него тази мярка ще бъде приета от парламента, но няма да реши проблемите на сектора. „Онези, които си мислят, че ще бъдат облагодетелствани, ще бъат обвинени, че ще се вдигнат всички останали данъци и ще ги скъсат от проверки“, смята Красен Станчев.

Според него от идеята на управляващите за построяването на 100 държавни бензиностанции ще спечели и „Лукойл Нефтохим Бургас“, тъй като още 100 обекта ще търсят неговите продукти.Коментар на новината чрез Facebook