Корнелия Нинова: БСП спря преброяването на членовете си заради коронавируса

Корнелия Нинова

© Анелия Николова

Корнелия Нинова

Заради коронавируса спряхме процеса на актуализиране на преброяването на членовете. От утре, 1 юни, той продължава. Така отговори Корнелия Нинова, председател на БСП, ред Би Ти Ви на въпрос колко наброява членската маса на партията. На 26 септември всички членове на социалистическата партия ще избират пряко неин председател, обясни тя.

Като най-голям проблем на БСП Нинова посочи опасността външни сили да определят политиката на партията, защото това водело към сигурен провал.

Дали за нея външни сили са от от чужбина, от управляващите или от други формации, тя очерта, че са вътрешни, но не уточни повече. За един от опонентите си в партията, Георги Гергов, председател на БСП-Пловдив, тя посочи, че е дал положителна оценка на правителството на Борисов. „Ние като партия също имаме дадена оценка от колективните си органи и те се разминават“, посочи различието тя с един от опонентите си.

Тя подкрепя идеята на правителството за държавни бензиностанции, но предупреди, че в тях все пак не бива да се продава горивото под себестойността. По темата за одържавяването, която е близка на социалистите, кризата с коронавируса показала, че действените болници са държавните и общинските, каза тя и препоръча здравните заведения да не са търговски дружества, както е сега.

Плоският данък, особено след пандемията, вече е изиграл ролята си. „Убедена съм в пропорционалния данък“, заяви веруюто си данъчната сфера Нинова. На хората със средни доходи да не се променя, но на тези с високи – да порасне значително, защото различията между бедните и богатите в цял свят се задълбочават.Коментар на новината чрез Facebook