Захариева: Платихме билетите на някои българи, но те трябва да ни върнат парите

Все още има около 100 българи в чужбина, които се опитват да се приберат в България“. Това обяви в интервю за Би Ти Ви външният министър Екатерина Захариева.

„Успяхме да приберем две групи от Филипините, от Мароко, Египет, Аржентина също изведохме българи“, обясни Захариева. В Сенегал, в момента има десетина български туристи, а тъй като в тази държава няма българско дипломатическо представителство, за прибирането съдейства посланикът в Мароко. „До момента всички граждани, които сме успели да приберем са с първите възможни полети“, похвали се Захариева. Тя подчерта, че те трябва да платят сами пътуването си, защото е „чудо“, че държавата въобще успява да осигури седалки в самолетите.

Имали сме ситуации, в които МВнР плаща самолетния билет, но като се завърне у нас човекът е длъжен да си го плати. Не мисля, че хората, били на тези далечни и екзотични дестинации, са социално слаби и не могат да върнат парите в бюджета, особено в криза“, коментира Захариева.Коментар на новината чрез Facebook