Емилия Милчева: Всяко данъчно облекчение сега ще доведе до сериозен дефицит

Сега всяко данъчно облекчение и опростяване на данъчни вземания, на плащане на данъци и осигуровки би довело до един много сериозен дефицит в състояние, в което българската икономика трудно ще покрие. Това ни отдалечава доста сериозно от чакалнята на еврозоната, където може и да влезем тази година“, заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 журналистът и икономически анализатор Емилия Милчева.

Тя коментира мерките, които управляващите предприеха, за да ограничат разпространението на новия коронавирус. Според нея „правителството просто копира, и то като лошо ги редактира, едни чуждестранни мерки“. „Мярката държавата да плаща 60% от заплатите на работници, застрашени от съкращение, е само за един месец. Дания прави същото за три месеца“, коментира тя.

Милчева прогнозира, че в тази ситуация „моторите на Европа ще се справят“. „За нас е зле, ако бяхме вече в чакалнята на еврозоната, можеше да се възползваме от инжекциите и от спокойствието за инвеститорите, които носи едно такова членство“, каза още тя. Според нея ситуацията в световен мащаб създава условия за поява и на лъжепророци.Коментар на новината чрез Facebook