Габровската болница получи предпазни средства за 10 дни

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети днес Плевен и Габрово, където са установени първите случаи на заразата.

© Велко Ангелов

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети днес Плевен и Габрово, където са установени първите случаи на заразата.

Общо четири човека са изолирани в инфекциозното отделение на болницата в Габрово, където тази сутрин 75-годишна жена беше диагностицирана с коронавирус, съобщи на пресконференция ръководството на болницата в присъствието на здравния министър Кирил Ананиев.

Това са медицинска сестра от болницата, възрастната жена и две пациентки, делили една стая с нея във вътрешното отделение преди това.

Окончателните резултати от последната проба на медицинската сестра ще станат известни утре по обяд, съобщиха медицинските власти.

В града общо 140 души се тестват за наличие на коронавируса. Вече са проверени 45 проби, между които е и първата проба на медицинската сестра. Сега предстои да бъдат проверени още 95 проби, в които са включени нейните контакти.

Министър Ананиев обяви, че са докарани санитарни материали и предпазни средства, каквито в болницата са липсвали. За недостига беше съобщено на правителственото заседание преди обяд.

Той изрази убеденост, че предпазните средства са достатъчни за следващите десет дни. Междувременно се очаква от Турция да пристигне пратката, договорена при посещението на премиера Борисов.

Кризисния щаб. в Габрово ще заседава отново утре.Коментар на новината чрез Facebook