Валя Ахчиева напуска БНТ

Валя Ахчиева напуска БНТ. Това обяви тя във видео във фейсбук в неделя, като съобщи, че е подала оставката си до генералния директор Емил Кошлуков в петък.

Ахчиева ще продължи да прави разследвания и ще ги излъчва онлайн в YouTube. Тя уточнява, че работата й с Euroactive, където има рубрика от няколко месеца, продължава и така разкритията й за злоупотреби с европейски средства, корупция, нарушаване на човешки права ще стигат и до чужда аудитория. „Свободната журналистика има нужда от свободни медии, аз избрах свободата“, казва във видеото Ахчиева.

В началото на годината предаването й „Открито“ беше свалено от ефир още от предишния директор Константин Каменаров, който обяви конкурс за разследващо предаване и използва това като повод. През март стана ясно, че има спор между ръководството и журналистката. Тя обяви, че БНТ отказва да излъчи втора част от нейно разследване, докато от медиата твърдяха, че не е спазила задълженията си и е имало непредвиден разход от 980 лева повече. Ахчиева заведе дело, което през септември спечели на първа инстанция.

В неделя тя обяви, че следващата й разработка ще бъде публикувана в сряда (4 декември), а онлайн предаването й се казва „Разследването на Валя Ахчиева“.

Последното разследване за Euroactive – може да прочетете тук.Коментар на новината чрез Facebook