САЩ ще разрешат влизането на чуждестранни спортисти в страната

САЩ ще разрешат влизането на чуждестранни спортисти в страната

© Reuters

Съединените американски щати ще позволят влизането на чуждестранни спортисти в страната, въпреки забраната наложена заради вълната от коронавируса COVID-19. Това обяви секретарят по вътрешна сигурност Чад Улф.

През март американският президент Доналд Тръмп затвори границите на страната.

„В днешната среда и настоящата ситуация американците се нуждаят от своите спортове. Време да отворим отново икономиката и да позволим на нашите професионални спортисти да работят“, каза Улф в изявление на ведомството.

Администрацията на президента Тръмп настоява за възстановяване на американската икономика след драстичните мерки за борба с пандемията. Кризата доведе до рекордна безработица и десетки милиони, които останаха без доходи.

В изявлението на Департамента по вътрешна сигурност се посочва още, че отпадането на забраната важи още за съпрузи на професионалните спортисти, както и техен помощен персонал. Спортовете, за които това важи са лигата по бейзбол, Националната баскетболна асоциация (НБА), Женската баскетболна лига (WNBA), Професионалната голф асоциация (PGA), Националната хокейна лига (НХЛ), турнирите по тенис организирани от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП), както и тези от женската верига (WTA).Коментар на новината чрез Facebook