Самоуби се финансовият министър на германска провинция, шокиран какво се задава

Федералният финансов министър Олаф Шолц разговаря с журналисти. Берлин одобри безпрецедентен по мащабите си помощен пакет за икономиата.

© Reuters

Федералният финансов министър Олаф Шолц разговаря с журналисти. Берлин одобри безпрецедентен по мащабите си помощен пакет за икономиата.

Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шефер, който бил „дълбоко разтревожен“ от икономическите последствия от пандемията от новия коронавирус, се е самоубил, съобщи премиерът на Хесен Фолкер Буфие, цитиран от Франс прес.

Шефер е бил на 54 години, женен, с две деца. Тялото му е намерено вчера близо до железопътна линия, посочва БТА.

Прокуратурата на Висбаден заяви, че приема самоубийството като най-вероятна версия.

Шефер от десет години е отговарял за финансите на провинция Хесен, в която влиза германският финансов център Франкфурт, където са седалищата на Европейската централна банка и на редица големи германски банки.

Той работеше денем и нощем, за да помогне на фирмите и на работниците да се приспособят към икономическите последствия от пандемията, заяви Буфие, който каза, че е шокиран от случилото се.

„Днес можем да приемем, че той е бил дълбоко разтревожен“, добави премиерът на Хесен, който подобно на Шефер е член на Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел.

„Именно в тези тежки моменти имахме нужда от човек като него“, каза видимо разстроеният Буфие.Коментар на новината чрез Facebook