Руският премиер ще се лекува от COVID-19 в болница

Отляво надясно: руският премиер Михаил Мишустин, президентът Владимир Путин, вицепремиерът Андрей Белоусов

© Associated Press

Отляво надясно: руският премиер Михаил Мишустин, президентът Владимир Путин, вицепремиерът Андрей Белоусов

Руският премиер Михаил Мишустин, дал положителни проби за коронавируса, известен като COVID-19, постъпва в болница, за да бъде под медицинско наблюдение. Това съобщава за РБК прессекретарят му Борис Беляков.

Снощи самият Мишустин потвърди, че е заразен. Всички членове на руското правителство, общували с него, ще бъдат подложени на тестове.

Кабинетът под ръководството на първия вицепремиер Андрей Белоусов (на когото Мишустин временно предаде задълженията си) обаче ще работи в обичайния си режим.

Според Беляков личните контакти на Мишустин са били максимално ограничени в седмици и всички срещи и съвещания са се състояли във видеоконферентен режим. Общувалите пряко с Мишустин са изолирани и ще бъдат подложени на тестове.

По-рано електронното издание „Медуза“, като се позова на събеседник, близък до правителството, не изключи възможността Мишустин да не се върне на поста – не защото е допуснал грешки, а защото „не му е времето“, той умее да управлява финансовите потоци по националните проекти, но ситуацията в пандемията е коренно различна. Прессекретарят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков обаче нарече идеята „безсмислица“.Коментар на новината чрез Facebook