"Райънеър" подновява 40% от полетите от 1 юли

Райънеър подновява 40% от полетите от 1 юли

© Reuters

Райънеър“ (Ryanair) потвърди днес, че ще възстанови 40% от планираните си полети от 1 юли. Това ще стане при определени изисквания към пътнииците, включително да носят маски и да искат позволение от стюардесите да отидат до тоалетна, за да не се образуват опашки пред вратата.

Пътниците ще бъдат съветвани да измерят температурата си преди да потеглят, на борда ще се плаща само с банкови карти, а самолетите ще се дезинфекцират всяка нощ,

Ryanair pronounced it will purify all aircraft interiors each night and anathema money sales on house and inspire business to check their heat before traveling.

В момента нескоразходната ирландска авиокомпания извършва символичните около 30 полета на ден. От началото на юли броят им трябва да стане хиляда.

В съобщението се посочва още, че ще активират 90% от мрежата си, но полетите ще се извършжват по-рядко. В началото на месеца изпълнителният директор Майкъл О’Лиъри каза, че през август делът на възстановените полети може да достигне 50%. Но поне половината от седалките ще са празни, заради „анемичното търсене“.

„Райънеър“ ще изисква пътниците да попълват формуляр с подробности колко дълго ще останат на мястото, до което пътуват, и къде ще отседнат. Информацията ще се предоставя на правителствата от ЕС за наблюдение на карантинни мерки.

Великобритания, например, която е третият по големи пазар за авиокомпанията, планира да изисква от всеки пристигнал 14 дни самоизолация.Коментар на новината чрез Facebook