"Ер Франс" ще мери температурата на пътниците преди полет

Ер Франс ще мери температурата на пътниците преди полет

© Reuters

Служителите на авиокомпания „Ер Франс“ ще мерят температурата на пътниците преди полет. Това се казва в съобщение, публикувано днес на сайта на авиопревозвача.

„От 11 май 2020 г. за гарантиране на санитарната безопасност „Ер Франс“ постепенно ще въведе за пътниците на своите полети система за проверка на температурата преди излитане“, се посочва в съобщението. Подчертава се, че измерването ще става с безконтактни инфрачервени термометри.

„За да бъде разрешено на даден пътник да се качи на полета, температурата му трябва да бъде до 38 градуса. На клиенти с по-висока от тази температура може да бъде отказано да летят и в такъв случай резервацията им ще бъде прехвърляна за по-късна дата, без да се заплаща за това“, обяснява авиокомпанията. Тя припомня, че от 11 май всички пътници и екипажи трябва да носят маски по време на полет. Това изискване важи и за персонала, контактуващ с пасажерите.

Освен това във вътрешните полети и на кратките полети в Европа няма да се раздават храни и напитки. При полетите на дълги разстояния услугите, предоставяни на борда, ще бъдат ограничени – предпочитание ще се отдава на опакованите продукти, подчертава „Ер Франс“. Ще се прави и допълнителна дезинфекция на салона.
От 11 май Франция започва постепенно да излиза от режима на самоизолация, въведен на 17 март във връзка с пандемията.

По последни официални данни във Франция от заразяване с коронавируса са починали над 26 000 души. В болници се намират почти 23 000 пациенти. От началото на пандемията са оздравели около 56 000 души./ БТАКоментар на новината чрез Facebook