Германия отменя карантината за влизащи от ЕС освен за страни с много заразени

Германия отменя карантината за влизащи от ЕС освен за страни с много заразени

© Associated Press

Германия разхлабва правилата за карантината на пристигащи от Европейския съюз, Великобритания и други държави, които са част от Шенген, предаде „Ройтерс“.

Властите ще препоръчват 14-дневна карантина само в случаите, когато пристигащите са от държави, където има голям брой заразявания, каза говорител на вътрешното министерство. В първите минути след съобщението не е известно кои страни ще се считат за държави с много заразени.

Ще остане в сила задължителната карантина за хора от държави извън ЕС. Решението влиза в сила ден преди разхлабването на граничния контрол.

За тези планове съобщи германската обществена телевизия А Ер Де по-рано сутринта. Тогава правителството на северната провинция Северен Рейн-Вестфалия – една от най-силно засегнатите от COVID-19 – обяви, че по въпроса има „единодушие“ между германските провинции.

И ДПА писа наскоро, че се готвят облекчения на федерално ниво. Това стана, след като съд в Долна Саксония премахна карантината за територията на провинцията след жалба на собственик на къща за гости.Коментар на новината чрез Facebook