Великобритания наема 18 хил. души за проследяване на контактите на заразени

Хайд Парк, Лондон

© Associated Press

Хайд Парк, Лондон

Великобритания е наела повечето от необходимите ѝ 18 хил. души, които да работят по проследяването на контактите на заразени с COVID-19, информира „Асошиейтед прес“, цитирана от БТА.

Властите имат нужда от тези служители за програмата за тестване и проследяване, която планират да започнат идния месец, с по-нататъшното смекчаване на ограниченията.

Вече са наети 17 200 души за тези задачи, което дава възможност на правителството да попълни необходимата бройка до края на следващата седмица, съобщи Би Би Си.

Служителите ще проследяват всички лица, които са били в близък контакт с хора, дали положителен резултат на тест за COVID-19. Дейността им е част от програма, която правителството планира да задейства през юни, когато на някои ученици ще бъде разрешено да се върнат в училищата, а магазините ще започнат да отварят на етапи. Изпробва се и мобилно приложение за проследяване.

Великобритания е европейската страна с най-голям брой смъртни случаи и заразени от коронавируса, припомня АП.Коментар на новината чрез Facebook