"Юнайтед" е изтеглил заем за нови играчи на фона на големите си дългове

Юнайтед е изтеглил заем за нови играчи на фона на големите си дългове

Английският футболен клуб „Манчестър юнайтед“ е изтеглил заем на стойност 140 милиона паунда от Bank of America, съобщи ESPN. Според информацията с парите „червените дяволи“ ще посрещнат големия спад в приходите, предизвикан от пандемията от коронавирус.

Някои британски медии, сред които е „Дейли мейл“, вярват, че заемът е изтеглен, за да финансира привличането на нови футболисти през лятото. В полезрението на „Юнайтед“ са Джейдън Санчо от „Борусия“ (Дортмунд) и Джак Грилиш от „Астън вила“.

Новината за заема, който трябва да бъде върнат до април 2025 г., идва, след като наскоро от клуба публикуваха финансовия си доклад за тримесечието от 1 януари до 31 март. В него най-значително е увеличението в размера на дълговете.

В отчетния период задълженията на клуба са нараснали с 42.2% до 429.1 милиона паунда. Приходите за тримесечието са 123.7 милиона паунда, като те бележат спад с 18.7% спрямо преди година.

В допълнение заради отлагането на три мача от първенството през март „Юнайтед“ е загубил 8 милиона паунда.Коментар на новината чрез Facebook