Шифрин продължи серията си в Световната купа с категорична победа в Килингтън

Шифрин продължи серията си в Световната купа с категорична победа в Килингтън

© Associated Press

Микаела Шифрин записа втора поредна победа в слаломите от Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в домашното си състезание в Килингтън. Американката разби конкурентките си, след като беше с 2.29 секунди по-бърза от втората Петра Влъхова.

Шифрин имаше аванс от 1.13 секунди още след първия манш, но при второто спускане добави още, като направи блестящо каране.

Американката допълни успеха си от Леви преди седмица, когато беше първият слалом за сезона. В досегашните четири старта в Световната купа – два слалома и два гигантски слалома, Шифрин постоянно завършва на подиума. Тя беше втора в гигантския слалом в Зьолден, след това спечели в Леви, а в двата старта в Килингтън също записа подиуми.

В събота Шифрин завърши трета в гигантския слалом след италианките Марта Басино и Федерика Бриньоне.

За Шифрин това е четвърта поредна победа в Килингтън.

В Световната купа тя вече има 62 победи, като се изравни с австрийската легенда Анемари Мозер-Прьол. Единствената жена с повече победи от нея е Линдзи Вон (82). В слаломи Шифрин вече има 42 успеха и еднолично е №1 в историята на Световната купа.

Зад Шифрин и Влъхова се нареди шведката Ана Свен Ларшон, която се качи на подиума с пасив от 2.73 секунди. В топ 10 завършиха още Кристина Акерман, Нина Хавер-Льосет, Катарина Линсбергер, Рони Рем, Катарина Галхубер, Мишел Гизин и Ирене Куртони.

След четири старта Шифрин има 340 точки за Големия кристален глобус, а втората Мишел Гизин е със 148.

През следващата седмица дамите продължават със стартовете в Северна Америка, като между 6 и 8 декември има три състезания в канадския курорт Лейк Луис – две спускания и супер-Г.Коментар на новината чрез Facebook