Футболът в Италия ще бъде подновен след две седмици

Футболът в Италия ще бъде подновен след две седмици

© Associated Press

Мачовете от италианския футбол ще се завърнат на 13 юни, обяви министърът на спорта Винченцо Спадафора след среща с представители на футболната федерация (FIGC) и лигата.

Началото ще бъде поставено с реваншите от полуфиналите за купата – „Ювентус“ срещу „Милан“ и „Наполи“ срещу „Интер“. Сезонът в Серия А ще бъде подновен на 20 юни.

„Беше много полезна среща. Още в началото казвахме, че футболът ще се завърне, когато имаме условия за безопасност. Научният ни комитет одобри медицинския протокол за подновяване на футбола. Италия си стъпва на краката и е нормално футболът да направи същото“, заяви Спадафора.

Футболът в Италия спря в началото на март заради разпространението на коронавируса.

В случай, че след завръщането някой футболисти или служител на клуб даде положителна проба за COVID-19, целият отбор ще бъде изолиран за 14 дни. Възможно е срокът да бъде намален, ако случаите на новозаразени в страната продължат да намаляват.

При ново спиране на първенството са предложени два варианта – плейофи за определяне на челните места и плейаути за изпадащите или обявяване на временното класиране за крайно.

Хегемонът „Ювентус“ води с 63 точки, следван от „Лацио“ с 62 и „Интер“ с 54.

Първото голямо първенство, което беше подновено, е Бундеслигата. Очаква се на 17 юни да се завърне и Висшата лига.Коментар на новината чрез Facebook