Футболист на "Тотнъм" е наказан заради коментар за коронавируса

Футболист на Тотнъм е наказан заради коментар за коронавируса

© Associated Press

Атакуващият халф Деле Али ще пропусне първия мач на „Тотнъм“ след подновяването на сезона във Висшата лига заради шега, свързана с разпространението на коронавируса, съобщи Би Би Си.

Според информацията английският национал е наказан във връзка с публикувано от него видео в платформата „Снапчат“ през февруари, в което се подиграва на мъж от азиатски произход.

Футболната асоциация е глобила Али с 50 хиляди паунда, като той ще трябва да премине и образователен курс.

24-годишният футболист няма да бъде на линия във важния мач срещу „Манчестър юнайтед“, който ще се изиграе на 19 юни. Висшата лига се завръща два дни по-рано с двубоите „Манчестър сити“ – „Арсенал“ и „Астън вила“ – „Шефийлд юнайтед“.

„В отговор на решението на Футболната асоциация бих искал да се извиня отново за всяка обида, причинена от моето поведение. Беше изключително лоша преценка за шега за вирус, който ни засегна повече, отколкото някога бихме могли да си представим“, каза Али.

Той допълни, че е благодарен на ФА, че не са сметнали действията му за расистки, защото „презира расизма във всякакъв вид“.Коментар на новината чрез Facebook