Футболистите на "Барселона" се съгласиха да намалят драстично заплатите си

Футболистите на Барселона се съгласиха да намалят драстично заплатите си

© Associated Press

Футболистите на „Барселона“ ще намалят заплатите си с над 70% за времето, в което не се играят мачове заради пандемията от коронавирус. Каталунците съобщиха, че в допълнение играчите ще направят дарения, които ще помогнат на служителите в клуба да получават пълните си възнаграждения в този период.

Според изявлението състезателите от останалите спортове и по-голямата част от баскетболния отбор също са се съгласили временно да намалят заплатите си.

Новината потвърди звездата на „Барселона“ Лионел Меси. В „Инстаграм“ аржентинецът защити футболистите и уточни, че желанието им винаги е било да помагат на клуба.

Играчите бяха под прицел от испанските медии, защото според „Мундо депортиво“ единствено те не бяха приели условията за намаляване на заплатите, докато всички състезатели в останалите спортове са решили да се откажат от част от възнаграждението си.

„Не говорихме досега, защото важното за нас беше да намерим реални решения, които да помогнат на клуба, както и на тези, които са най-ощетени в тази ситуация“, написа Меси.

Постът му завършва с окуражителни думи и посланието: „Да живее „Барса“, да живее Каталуня“.Коментар на новината чрез Facebook