Фетел попада в полезрението на "Мерцедес", но не е първа опция

Фетел попада в полезрението на Мерцедес, но не е първа опция

© Reuters

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е един от пилотите, които „Мерцедес“ следи. Това обяви директорът на отбора Тото Волф, попитан дали може да привлече германеца. През седмицата Фетел и „Ферари“ съобщиха, че няма да подновят договора помежду си, който изтича в края на сезон 2020.

„Мерцедес“ остава една от опциите за Фетел, след като „Макларън“ ангажира Даниел Рикардо. „Сребърните стрели“ разчитат на шесткратния шампион Люис Хамилтън и Валтери Ботас, но договорите им изтичат в края на сезона.

„Това е добра маркетингова история, нали? Фетел при нас. Той е отличен пилот и със сигурност германец в германска кола би било интересно“, коментира Волф пред ORF. „Мерцедес“ иска да продължи да бъде успешен отбор, а Себастиан е един от пилотите, които знаят как да печелят. Той ще реши дали да остане във Формула 1, или да се откаже.“

По думите на Волф преговори с настоящите пилоти все още не се водят, но самият Хамилтън няколко пъти обяви, че няма намерение да си тръгва от тима.

„Имаме няколко въпроса, които трябва да решим. Един от тях е Джордж Ръсел (пилот от академията на „Мерцедес“, който кара за „Уилямс“), а едва след това е Фетел, така че той не е на първо място в нашия списък“, добави Волф.Коментар на новината чрез Facebook