УЕФА е получила рекорден брой заявки за билети за Евро 2020

УЕФА е получила рекорден брой заявки за билети за Евро 2020

© Associated Press

Приблизително 28.3 милиона заявки са получени в УЕФА за билети за предстоящото европейско първенство. Желаещите са над 10 пъти повече от наличните 2.5 милиона билета, обявиха от Европейската футболна централа.

Това е два пъти повече от всички заявки за европейското първенство през 2016 г. във Франция.

През декември заявки можеха да подават само фенове на отборите, които се класираха за първенството. Те бяха общо 8.9 милиона, три пъти повече от предходното европейско.

От УЕФА обявиха и кои мачове привличат най-голям интерес от феновете. За финала, който ще се играе на 12 юли в Лондон на стадион „Уембли“, до момента са получени 714 хиляди заявки. Дербито от груповата фаза между Франция и Германия също се радва на голям интерес – 710 хиляди заявки.

„Около 64% от всички заявки са от фенове в страни, които са домакини на първенството. Това показва, че Евро 2020 ще ангажира повече от всякога феновете на страните домакини“, съобщиха от УЕФА.

Евро 2020 ще отбележи 60-ата годишнина на шампионатите на Стария континент, като ще се проведе между 12 юни и 12 юли в 12 града в Европа.Коментар на новината чрез Facebook