Тенисът се завръща през август с турнири в Италия и САЩ

Тенисът се завръща през август с турнири в Италия и САЩ

© Associated Press

Тенисът е поредният спорт, който ще поднови състезателния сезон след пандемията от коронавирус. Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) и Женската тенис асоциация (WTA) обявиха календара с част от турнирите, които предстои да се проведат.

Първи ще бъде подновен сезонът при жените с надпреварата на червени кортове в Палермо на 3 август. След пауза от пет месеца професионалният тенис при мъжете ще се завърне на 14 август.

Стартът ще бъде даден на твърдите кортове във Вашингтон, където се провежда турнирът от сериите „АТП 500“. Турнето в САЩ продължава с мастърса в Синсинати, мачовете от който ще се изиграят на кортовете във „Флашинг медоус“.

По традиция те приемат третия за годината турнир от Големия шлем US Open. Надпреварата е планирана да се изиграе от 31 август до 13 септември. Турнирът се припокрива с този в Кицбюел на червени кортове в Кицбюел, която започва на 8 септември.

Смяната към клей ще продължи с надпреварите от сериите „АТП 1000“ в Мадрид и Рим. „Ролан гарос“ е преместен отново и ще се проведе от 27 септември до 11 октомври.

Това е и последната „сигурна“ надпревара в календара при мъжете досега. Турнирите ще се провеждат при строги правила и без публика, като ако обстоятелствата позволят, ще бъдат добавени още надпревари.

От АТП обявиха, че потенциално програмата ще продължи с азиатско турне, европейски турнири в зала и финалите в Лондон.

Не става ясно обаче какво ще се случи с турнира от „АТП 250“ в София. Провеждането на надпреварата в „Арена Армеец“ е под въпрос, като тя трябваше да се състои от 27 септември до 4 октомври.

В средата на март организаторите обявиха, че очакват решение за евентуално пренасрочване.Коментар на новината чрез Facebook