С поглед към следващия сезон волейболните национали ще проведат двумесечен лагер

С поглед към следващия сезон волейболните национали ще проведат двумесечен лагер

© cev.eu

Мъжкият национален отбор по волейбол ще се събере на лагер въпреки липсата на официални мачове до края на годината. В подготовката ще се включат 17 състезатели, които ще тренират в София от 22 юни до 15 август, съобщиха от федерацията.

На всички играчи и служители ще бъдат направени тестове за коронавирус. В първите две седмици състезателите ще наблегнат на физическата подготовка с фитнес и лека атлетика. Впоследствие селекционерът Силвано Пранди ще изведе отбора на първа тренировка на 6 юли в зала „Христо Ботев“.

„Съжалявам, че бяха отложени всички мачове от Лигата на нациите и европейските квалификации, но това е ситуацията в световен мащаб. Трябва да бъдем търпеливи и внимателни. За мен обаче е важно да проведем този лагер, който ще ни даде възможността да поставим основите за квалификацията през януари. Също така ще видя и някои играчи, които досега не са попадали в националния отбор“, каза Пранди, цитиран от сайта на федерацията.

В информацията се допълва, че щабът ще се опита да организира приятелски мачове в началото на август.

По-рано през деня се проведе среща между представители на клубовете от мъжкото първенство и новия председател на Национална волейболна лига Атанас Гаров. Към начертания план за развитие на таланти и увеличаване на приходите чрез подобряване на продукта беше обявено, че са обсъдени планове за изготвяне на четиригодишна програма за развитието на волейболните първенства.

Съставът за лагера в София:
Разпределители: Георги Братоев, Георги Сеганов, Владимир Станков
Диагонали: Цветан Соколов, Велизар Чернокожев
Посрещачи: Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Георги Петров, Аспарух Аспарухов, Гордан Люцканов
Центрове: Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Красимир Георгиев, Илия Петков, Мартин Кръстев
Либеро: Петър Каракашев, Кристиян ПетровКоментар на новината чрез Facebook