Сираков: "Левски" ще успее, но Божков трябва да даде акциите

Сираков: Левски ще успее, но Божков трябва да даде акциите

© LAP.bg

Наско Сираков изрази готовност да се завърне като ключова фигура в „Левски“. Бившият играч на сините обаче уточни, че основният проблем остава неизвестността около собствеността на клуба.

Сираков заяви, че е готов да получи акциите и прехвърли топката към бизнесмена Васил Божков и партньора му Георги Попов, който формално е собственик на „Левски“. Сираков допълни, че няма какво да търси от министър-председателя Бойко Борисов, на когото бяха джиросани акциите.

„Заявих в четвъртък на господин Божков и в петък на Георги Попов, че съм готов да получа акциите. Акциите не могат да бъдат оръжие, те са инструмент да се работи в името на „Левски“. Ясно съм заявил и на господин Васил Божков, и на Георги Попов, че нямам работа да разговарям с премиера на България. Той е министър-председател на всички футболни клубове, но влиза в конфликт на интереси, ако вземе акциите на един отбор“, каза Сираков в предаването „120 минути“.

Той уточни, че никой не му е обещавал да му прехвърли акциите.

Кризата в „Левски“ се задълбочи заради сътресенията около мажоритарния пакет акции на клуба. През седмицата Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения и има искане за екстрадирането му от ОАЕ, прехвърли акциите към Борисов. Впоследствие пиарката на премиера Севдалина Арнаудова заяви, че той няма да ги приеме, а в събота Борисов обяви, че „казус няма“ и не иска да бъде замесван.

Юристите дават различни версии за собствеността на „Левски“. Повечето смятат, че Борисов вече е собственик на клуба. По-рано през деня професорът по търговско право Огнян Герджиков поправи позицията си и обяви, че няма промяна в собствеността на клуба.

В петък Сираков и други изявени футболисти на „Левски“ от близкото и далечното минало призоваха Божков и Попов да предоставят мажоритарния пакет акции в техните ръце.

Бившият изпълнителен директор на сините е оптимист, че „Левски“ ще успее да излезе от тежката ситуация заради голямата фенска маса, която подкрепя отбора. Според него сините се намират в това състояние заради лошото си финансово управление през годините и призова за спиране на „порочната практика“, като изключи вариант клубът на фалира.

„Всички ние левскарите сме виновни, за да се стигне до това положение. Едни с действията си, другите – с бездействието“.

„Левски“ не е създаден, за да се спасява. Той е създаден да успява, да побеждава. „Левски“ ще успее да се спаси, но наистина в момента времето ни притиска. Нищо не можем да направим за спасението на „Левски“ без акциите“.

„Не виждам смисъл да звъня повече. Говорил съм и с него (Божков), и с Жоро (Георги Попов), така че оттук нататък топката е в тях. Давам им възможност след много хубавите неща, които направиха, наистина да излязат през главния вход на „Герена“ и да останат в сърцата на всички наши привърженици като хора, които са направили всичко възможно да помогнат на „Левски“, допълни Сираков.

Какво каза приближеният до Божков Георги Попов четете тук.
Каква беше реакцията на Борисов за акциите на клуба четете тук.
Собственик ли е премиерът Борисов на „Левски“ четете тук.



Коментар на новината чрез Facebook