Пълна програма за груповата фаза на Евро 2020

Пълна програма за груповата фаза на Евро 2020

© Reuters

Шест месеца преди началото на Евро 2020 програмата за груповата фаза на най-големия шампионат на Европа вече е ясна. Тегленият жребий в Букурещ определи как ще бъдат разпределени 24-те участника в първенството.

От тях 20 вече са ясни, а последните четири ще бъдат определени след изиграването на финалните плейофи през март.

За 13 дни ще бъдат изиграни всички 36 срещи от груповата фаза. Само в деня на откриването 12 юни има една среща, която е Турция – Италия, а на 22 и 24 юни има по четири срещи.

В България първенството ще бъде предавано от БНТ и „Нова броудкастинг груп“ в каналите БНТ1, БНТ3, „Диема“, „Нова“, както и в платения пакет „Диема екстра“. По-късно ще стане ясна и точната схема, по която каналите ще излъчват срещите.

България може да се класира на Евро 2020, като участва във финалните плейофи. Ако ги премине успешно жребият отреди българският тим да попадне в най-тежката група F, където са световният шампион Франция, Германия и европейският първенец Португалия.

В плейофите националите ще приемат Унгария на 26 март на стадион „Васил Левски“. Българите ще бъдат домакини и във финала на 29 март, ако се класират за него, където съперник ще е Исландия или Румъния.Коментар на новината чрез Facebook