Прокуратурата наложи рекордна гаранция от 1.5 млн. лв. за съдружник на Божков

Александър Тумпаров е член на Надзорния съвет на Левски.

© LAP.BG

Александър Тумпаров е член на Надзорния съвет на „Левски“.

Обявеният за издирване съдружник на бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков – Александър Тумпаров, е открит в България и му е наложена рекордна гаранция от 1.5 млн. лева, съобщи БНР. Информацията бе потвърдена неофициално за „Дневник“. Това е най-високата парична гаранция, налагана до момента. Тумпаров е настанен в болница заради влошено здравословно състояние.

Той бе обявен за издирване заедно с Васил Божков и с бизнесмена Борис Бекяров по разследване на специализираната прокуратура за данъчни престъпления, пране на пари и участие в организирана престъпна група.

На 1 февруари Борис Бекяров бе задържан на летището в австрийската столица Виена, а ден по-късно главният прокурор Иван Гешев обяви официално, че Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства.

Александър Тумпаров е член на надзорния съвет на „Левски“. Бекяров и Тумпаров са сред дългогодишните партньори на Божков още от 90-те години. Те са сред съдружниците в „Еврофутбол“ заедно със Стефан Найденов (бащата на братята Цветомир и Боян Найденови – семейството подаде сигнали срещу Божков за заплахи, изнудване и за невнесени такси от лотарията през декември).

В петък миналата седмица парламентът окончателно прие поправки в Закона за хазарта, с които на практика се ликвидират частните лотарии. Същия ден Апелативния спецсъд окончателно остави в ареста и бившия шеф на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев по обвинение, че е участвал с престъпна група заедно с Божков.

Кой е Васил Божков и как оцеля досега четете тук.Коментар на новината чрез Facebook