Президентът на федерацията по тенис: Винаги сме били точни с Григор Димитров

Председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков заяви, че отношенията с Григор Димитров винаги са били точни. В последните години в няколко случая имаше твърдения за напрежение между федерацията, от една страна, и Димитров и хората от обкръжението му, от друга.

„Недоизказано няма. Били сме точни винаги с Григор. Има една ситуация отпреди седем-осем години, абсолютно лична. Свързана е с „Хопман къп“. Може би съм реагирал неправилно, но аз мисля, че беше правилно. И оттогава няма нищо, абсолютно нищо. Какви ли не интерпретации се изказаха“, заяви Цветков в интервю за Youtube канала Break Point.

Той обясни, че хаосът в календара заради пандемията от коронавируса и спирането на турнирите в тениса носи много неизвестни около провеждането на „София оупън“.

„Искат да преместят практически целия клей сезон през септември. Тоест ние не може да проведем „София оупън“ тогава. Значи нашият турнир отива някъде назад във времето, но тогава пък изникват много други въпросителни. Тук ще може ли да са играе пред публика? Защото този турнир го правим заради публиката. Ние нямаме големи спонсори или ВИП-ложи. Ние имаме зрители. Така че това е ситуацията и ние изчакваме“, каза Цветков.Коментар на новината чрез Facebook