Президентът на ПСЖ: Кризата ще промени футболната икономика

Президентът на ПСЖ: Кризата ще промени футболната икономика

© Associated Press

Кризата, причинена от коронавируса, ще доведе до преомисляне на ситуацията в световния футбол и промяна на икономическата обстановка. Това прогнозира президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи. Според него всички футболни ръководители трябва да се отнесат сериозно, защото носят отговорност за хиляди души.

„Това е труден период, но ръководителите във Франция вършат страхотна работа. Не мисля, че трябва да подхождаме лекомислено, а да сме сериозни, носим отговорност за много хора. Икономическата обстановка във футбола ще се промени, това е сигурно“, каза катарският бизнесмен пред „Франс футбол“.

Президентът на ПСЖ беше определен като най-влиятелната личност във футбола в последната класация на френското издание. Той изпреварва Кристиано Роналдо и президента на ФИФА Джани Инфантино.

В класацията попадат няколко футболни агенти като Жорже Мендеш, Мино Райола и Пини Захави, редица играчи (Лионел Меси, Неймар, Рахим Стърлинг, Мохамед Салах и Килиан Мбапе), както и един политик – китайският президент Си Дзинпин.

„Това е голямо признание, но, честно казано, се чувствам странно. По-важно е какъв човек си и какво остава след теб, какво си изградил. Веднага бих дал за пример сър Алекс Фъргюсън, който се оттегли от футбола с огромно наследство. Но дори и сега, когато отива на някой стадион, той озарява с присъствието си“, добави Ал Хелайфи.

Сезонът във Франция беше прекратен преждевременно заради епидемията. ПСЖ спечели титлата за трета поредна година и общо за седми път в рамките на осем сезона.Коментар на новината чрез Facebook