По пътя от виртуалния до истинския маратон в Ню Йорк

По пътя от виртуалния до истинския маратон в Ню Йорк

© Reuters

Всяка година желаещите да участват в елитните маратони са стотици хиляди. Местата обаче са ограничени и една част от тях се разпределят чрез жребий на случаен принцип, като това спира мнозина да се докоснат до вълнението.

Преди година организаторите на маратона в Ню Йорк намериха своеобразно решение с въвеждането на допълнителна възможност за участие чрез пробягването на… виртуален маратон.

В него състезателите трябва да преодолеят класическата дистанция от 42 км, като мястото на бягането е без значение. Единственото условие е то да бъде в рамките на 6 часа и 30 минути и постижението да е записано с приложението Strava.

През 2018 г. виртуалният маратон премина при ограничен брой места и такса за участие, като тогава състезателите бяха 500. Сега ограниченията са премахнати и всеки, който се вмести в контролното време, ще заслужи мястото си в истинския маратон догодина.

„Това е чудесен начин да се свържем с повече хора по света. Хората усещат, че са част от нещо голямо“, каза Майкъл Капирасо, президент на New York Road Runners, която организира събитието.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече

Регистрацията за виртуалния маратон ще бъде отворена от 19 юни. Участниците ще трябва да направят бягането си в дните преди маратона в Ню Йорк., който ще се проведе на 3 ноември.

Събитието е част от шестте елитни маратона, които включват още Токио, Лондон, Бостън, Чикаго и Берлин. Маратонът в Ню Йорк е сред най-посещаваните състезания за бягане, като през надпреварата през 2018 г. беше завършена успешно от рекордните 52 812 бегачи.Коментар на новината чрез Facebook