Почина организаторът на Маратона на приятелството в Плевен

Станислав Георгиев е основател и на клуб Бегач

© Begach

Станислав Георгиев е основател и на клуб „Бегач“

Организаторът на Маратона на приятелството в Плевен и основател на спортния клуб „Бегач“ Станислав Георгиев е починал внезапно в неделя, съобщи съпругата му във „Фейсбук“.

Георгиев беше в основата и на Балканския 1000-километров ултрамаратон. Чрез него за седем години бяха събрани над 131 хил. евро за благотворителни дейности в България и Румъния.

С всеотдайността си Станислав Георгиев се превърна във вдъхновител на много хора.

„За всички, които го познаваха и са го виждали на стартовата линия на състезания, да ръководи или да доброволства с цялото си семейство, Стан беше истинско вдъхновение и шампион на духа. Той направи 1000km Balkan Charity Challenge много преди наоколо да има ултра изпитания и успя да свърже две държави които обичаше – България и Румъния“, обявиха от клуб „Бегач“.

От клуба допълват, че Георгиев е от първите българи, завършвали IRONMAN. „Всяка година на рожденния си ден Стан участваше в инициативата „run your age“, където бягаше толкова километра, на колкото години е. Тази година щеше да избяга 55. Продължавай да бягаш там някъде, Стан. Винаги ще останеш номер 1 и вдъхновение за нас“, добавиха от „Бегач“.

„Дневник“, който е медиен партньор на събитията, организирани от Георгиев и „Бегач“, изказва съболезнования на семейството и близките му.

Финансистът, който избра да се наслаждава на всеки миг – четете тук

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече


Коментар на новината чрез Facebook