Полицията в Англия разследва 13-годишен фен на "Бърнли" за расистки обиди

Сон от Тотнъм (в средата) е бил обект на обидите

© Reuters

Сон от „Тотнъм“ (в средата) е бил обект на обидите

Фен на „Бърнли“ е разследван от полицията заради предполагаем расистки жест, който е отправил по време на мача с „Тотнъм“ през уикенда. Виновникът е на 13 години и е насочил жеста към звездата на „Тотнъм“ Хюн Мин Сон, съобщава полицията в Лондон.

Тийнейджърът е бил изведен от „Тотнъм стейдиъм“ от охраната на съоръжението.

От „Бърнли“ веднага излязоха с коментар, съобщавайки, че ще съдействат на властите. От клуба добавиха, че ще се свържат с младежа и неговото семейство, като са готови да го подложат на „образователен курс“.

„Бърнли“ не толерира подобно поведение от своите фенове и има нулева търпимост към всякаква дискриминация“, съобщиха от клуба.

Случаят в Лондон е един от инцидентите, които белязаха кръга във Висшата лига. По време на дербито на Манчестър между „Сити“ и „Юнайтед“ (1:2) бразилецът Фред от „червените дяволи“ беше обиждан от фенове на „гражданите“ и замерян със запалки.

Това е пореден случай на расизъм в Англия през сезона. Още през юли организацията Kick It Out изрази притесненията си заради увеличения брой хомофобски прояви.Коментар на новината чрез Facebook