Павел Колев: Промяна в собствеността на "Левски" за нас няма

Павел Колев: Промяна в собствеността на Левски за нас няма

© LAP.BG

Промяна в собствеността на „Левски“ въпреки джиросването на акциите на клуба от Васил Божков към премиера Бойко Борисов няма. Това обяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев, след като прие акциите.

„Промяна на собствеността за нас фактически няма. Това, което можем да направим, е да търсим изход от казуса. Временните удостоврения са прибрани в касата на клуба, правихме проверка дали отговарят с книгата на акционерите. Ние не можем да разполагаме с тях. Всички варианти за бъдещето на „Левски“ са възможни“, коментира изпълнителният директор на клуба.

„Това, което знам, че докато няма вписване в книгата на акционерите, смяна на собствеността няма.“

Той обяви, че е потърсил контакт с Васил Божков, но към момента не може да осъществи такъв.

„С премиера Борисов не съм говорил. Предполагам, че в някакъв момент ще трябва да говорим.“

По-рано през деня Васил Божков обяви, че дава акциите на Борисов, като те му бяха занесени в Министерския съвет от телевизионния водещ Сашо Диков. Министър-председателят отказа да ги приеме с обяснението, че е „несериозно“, а Диков отнесе папката в сградата на „Левски“, предоставяйки ги на Павел Колев.

„Левски“ като клуб със 106-годишна история не заслужава това, което се случва в момента. Решението за прехвърлянето на акциите изненада дотолкова, доколкото се надявах, че разговорите ми с него са успели да го убедят, че трябва да се раздели с акциите по начин, по който да позволи на клуба да се бори за съществуването си, защото в момента сме с вързани ръце. Каквото и да правим, ефективни действия не можем да предприемем сега“, добави Колев.

Въпреки намерението си от началото на месеца да подаде оставка сега Колев заяви, че остава на работа, за да не блокира дейностите на клуба.

По думите на Колев желаещите да бъдат спонсори на „Левски“ са се увеличили. „Само тази сутрин получих две предложения, които нямах възможност да прегледам. Доколкото знам, са български фирми, едната е голяма. Водим разговори и с чуждестранна компания от доста време.“

„Левски“ може да се самоиздържа, както се видя досега, но въпросът е колко време. Другият въпрос е морален.“

Феновете искат общо събрание

Малко след новината за джиросването на акциите на футболния клуб на името на Бойко Борисов и отказа на премиера да ги приеме феновете на „Левски“ излязоха с коментар. Организацията „Тръст Синя България“, която притежава и 10% от акциите, окачестви случилото се като „унизителен за левскарството процес“.

„Единственият верен ход е въпросните акции да бъдат безвъзмездно придобити от футболния клуб. При подобен сценарий „Синя България“ ще предложи да организира и представи формат, чрез който всички решения, касаещи бъдещето на клуба, да бъдат взимани след широка подкрепа от левскарската общност. Да свика в най-кратки срокове общо събрание на акционерите, на което да бъдат приети горепосочените решения, както и да бъде избран нов надзорен съвет“.Коментар на новината чрез Facebook