Отборът на Пламен Константинов стана шампион на Русия

Отборът на Пламен Константинов стана шампион на Русия

© LAP.bg

Бившият национален селекционер на България по волейбол Пламен Константинов изведе тима си „Локомотив“ (Новосибирск) до титлата в Русия. Съставът спечели за пръв път титлата на страната, след като местната федерация обяви край на първенствата при мъжете и жените заради пандемията от коронавирус.

Временното класиране в редовния сезон става окончателно и така златните медали бяха присъдени на Новосибирск. Съставът имаше три точки повече от „Зенит“ (Казан). При жените шампион е „Динамо“ (Казан).

„Жалко е, че поради обстоятелства не успяхме да проведем Финалната шестица и да споделим радостта от победата заедно с нашите фенове“, обявиха от тима на официалната си страница.

Титлата е първа за „Локомотив“ и първа за български треньор в едно от най-силните европейски първенства. Това е трети руски отбор, който 46-годишният специалист води след „Газпром-Угра“ (Сургут) и „Губерния“ (Нижни-Новгород).

В кариерата си Константинов беше още начело на турския „Зираат“ (Анкара), както и на националния отбор на България между 2014 и 2018 г.Коментар на новината чрез Facebook