Операция поставя под въпрос участието на Десподов в ключовия мач с Унгария

Операция поставя под въпрос участието на Десподов в ключовия мач с Унгария

© LAP.BG

Най-добрият футболист на България за 2018 г. Кирил Десподов ще е извън игра няколко седмици. Това значи, че е голяма опасността да пропусне решителния мач с Унгария в края на март.

Нападателят на „Щурм“ (Грац) ще претърпи операция на крака тази седмица, съобщават медиите в Австрия.

„На 25 февруари в клиниката на др. Кристиан Финк в Инсбрук, Австрия ще бъде извършена глезенна артроскопия на националния състезател по футбол на България Кирил Десподов. Операцията ще премахне костен израстък, който предизвиква болка в глезена на футболиста. Процедурата е миниинвазивна и възстановяването на Кирил Десподов ще продължи между три и четири седмици“, съобщиха от мениджърската агенция на българина „Василев консултинг“.

Десподов е сред основните футболисти в националния отбор. Той не беше включен в състава за приятелската среща с Беларус на 26 февруари, тъй като датата е неофициална и селекционерът Георги Дерменджиев иска да види различни футболисти.

Месец по-късно България приема Унгария във важен мач от плейофите за класиране за Евро 2020. При успех националите ще играят срещу победителя от двубоя между Исландия и Румъния няколко дни по-късно в спор за място на европейското.

За последно националният отбор игра на голямо първенство на Евро 2004.Коментар на новината чрез Facebook