"Неймар се завръща в "Барселона": какво послание остави хакерска група

Възможно ли е Неймар отново да заиграе в Барселона

© Associated Press

Възможно ли е Неймар отново да заиграе в „Барселона“

Здравейте, ние сме OurMine. Прочетохме някои лични съобщения и изглежда, че Неймар ще се завърне“.

Това съобщение се появи в профилите на „Барселона“ в „Туитър“ в събота. Зад туита стои хакерската група OurMine, която в същия ден хакна и акаунта на Международния олимпийски комитет с посланието, че всичко в интернет е обект на хакване.

И в двете съобщения OurMine предлагат услугите си за подобряването на сигурността. „Това е вторият път, в който хакваме профила. Нивото на защита е по-добро, но все още е далеч от най-доброто. За да го подобрите, свържете се с нас“, пишеше още в акаунта на „Барселона“.

По-късно от клуба обявиха, че извършат одит на киберсигурността и ще прегледат всички протоколи и връзки, за да бъдат избегнати подобни инциденти и да се гарантира най-доброто обслужване на потребителите.

Неймар се завръща в Барселона: какво послание остави хакерска група

Атаката на Our Mine дойде след мача на „Барселона“ срещу „Хетафе“, в който каталунците се наложиха трудно с 2:1.

OurMine e известна с хакването на профили на известни личности и такива в сферата на спорта. Това се случи с акаунтите на „Сан Франциско 49ърс“ и „Канзас сити чийфс“ преди двубоя им за Супербоул.

Неймар, който носи екипа на френския шампион ПСЖ, игра за „Барселона“ от 2013 до 2017 г. През сезона бразилецът често е свързван със завръщане на „Камп ноу“.Коментар на новината чрез Facebook