Мутафчийски за състезанията на открито: Нека не бързаме

Мутафчийски за състезанията на открито: Нека не бързаме

© Кристиян Кирилов

С темата за разрешаването на индивидуалните състезания на открито не бива да се бърза, заяви председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) Венцислав Мутафчийски.

Преди ден министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разреши отборните спортни занимания на закрито. Успоредно с това спортни клубове поискаха да се позволи провеждането на състезания на открито.

Те се аргументират, че участниците не контактуват помежду си, нямат досег със спортни уреди (както във фитнес залите), освен това не са в рисковите за коронавируса групи.

„Нека да не бързаме, тези неща ще се случат за всички спортове“, каза Мутафчийски след въпрос на „Дневник“.

„Може много примери да дадем защо отпуснахте това, защо не отпуснахте онова. Мисля, че този начин на разсъждение в момента е непродуктивен, защото се върви към масово освобождаване на мерки, разбира се, в един определен график и с внимание какъв е ефектът от отхлабването на мерките. Защото ние оставаме с ясното съзнание, че този вирус е между нас. Сега трябва търпеливо да изчакаме да се случи отхлабването на мерките. Мисля, че вече много неща се отхлабиха“, заяви председателят на щаба.

В отговор на въпрос дали има конкретен разписан график за цялостното разхлабване на мерките Мутафчийски обяви, че „бяха съставени поне пет графика досега и накрая се реши, че се опираме на общ скелет и в зависимост от промяната на епидемиологичната ситуация може да се променя“. „Некоректно е към хората да се дават надежди и след това да се подменят тези надежди“, добави той.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повечеКоментар на новината чрез Facebook