Може ли "Мерцедес" да събере Люис Хамилтън и Себастиан Фетел

Може ли Мерцедес да събере Люис Хамилтън и Себастиан Фетел

© Associated Press

„Отбор, съставен от Люис Хамилтън и Себастиан Фетел ще бъде нещо добро за Формула 1“. Такова предложение направи преди дни бившият собственик на спорта Бърни Екълстоун. Думите му не бяха приети сериозно, след като в последните години британският бизнесмен често прави коя от коя по-странни прогнози.

Историята се завъртя след новината за раздялата между Фетел и „Ферари“, която ще се случи в края на сезон 2020. Четирикратният световен шампион все още няма подписан договор за следващата година и може да остане извън спорта.

Първоначално опцията „Мерцедес“ беше разглеждана като напълно невъзможна, но в последните дни германският печат разкри, че шансовете на Фетел да се озове при „Сребърните стрели“ не са малки.

За момента шефът на „Мерцедес“ Тото Волф предпочита да отговаря завоалирано, когато е питан за Фетел. Австриецът обясни, че четирикратният шампион не е първа опция за тима му, въпреки че и двамата настоящи пилоти Хамилтън и Валтери Ботас са с изтичащи договори.

„Това е добра маркетингова история, нали? Фетел при нас. Той е отличен пилот и със сигурност германец в германска кола би било интересно“, коментира Волф пред ORF.

Според италианския журналист Джулиано Дукеса в последните седмици Бордът на директорите на „Даймлер“, компанията – собственик на „Мерцедес“, усилено лобира Фетел да получи едното пилотско място.

Изпълнителният директор на компанията Ола Калениус държи в „Мерцедес“ да има германски пилот, като именно той беше в основата Нико Розберг да бъде в тима преди време.

Трудната ситуация се допълва от факта, че все по-усилено се говори, че „Мерцедес“ може да напусне Формула 1. Германската преса обаче е на мнение, че присъствието на Фетел може да убеди компанията да продължи инвестициите си, още повече ако той е шампион.

Източници, близки до Фетел, обаче съобщава, че германският пилот е имал разговори с Волф още в края на 2019 г. По същото време се твърди, че от „Ферари“ са влезли в контакт с Карлос Сайнц, който наследява германеца в Скудерията.Коментар на новината чрез Facebook